Bravčové
Najpredávanejšie
Značky
Tento kus z jatočného tela ošípanej sa spravidla skladá z veľkého množstva pokožky, šliach a väzov. Je potrebné, aby sa jedlo pripravovalo dlhým varením alebo dusením. Mäso sa...
Mleté mäso (zmes bravčového a hovädzieho mäsa)sa vyrába zo svaloviny mletej nahrubo i najemno a pritom obsahuje maximálne jedno percento soli. Pôvodný pojem sekané mäso pritom...
Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Jeho úprava je možná s kosťou a bez...
Krkovička sa nachádza v hornej časti krku zvieraťa. Toto chuťovo výrazné, šťavnaté a chutné mäsko nemá mastnú blanu po obvode, ale vo vnútri je z časti prerastené...
Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia. Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve...
Bravčové stehno je najväčším kusom mäsa z ošípanej. Je to pritom mäso zo zadnej časti ošípanej. Stehno sa skladá z horného stehna, bočnej a panvovej oblasti.
Čerstvé bravčové mäso vo vysokej kvalite z PD Bošáca, ktoré je jedným z posledných na Slovensku venujúcim sa chovu ošípaných tradičným spôsobom.
Bravčové stehno je najväčším kusom mäsa z ošípanej. Je to pritom mäso zo zadnej časti ošípanej. Stehno sa skladá z horného stehna, bočnej a panvovej oblasti.
Bravčové rebrá sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú. Mäso sa nachádza v prednej časti ošípaného. Ide o bravčový...
Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia. Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve...
Bravčové karé (alebo jednoducho iba karé) má ružovú farbu a je prerastané bielou štruktúrou šliach. Tvar je skôr podlhovastý, úzky a valcovitý.
Bravčová sviečkovica je zďaleka najkvalitnejším a najjemnejším kúskom bravčoviny. Ide o tenké svalové vlákno, ktoré sa nachádza pod chrbticou v zadnej časti prasaťa a je...
Bravčová mäsová kosť- chrbticová kosť, ktorá vzniká pri vykosťovaní bravčového karé.